У Міністерства оборони з’явиться власна поліція: які у неї повноваження

Новий орган створять на базі вже існуючої структури, що входить до Міністерства оборони.

Незабаром в Україні може з’явитися новий правоохоронний орган – військова поліція. Зараз відповідний законопроект проходить процедуру погодження у зацікавлених державних органах, повідомляє Міністерство оборони.

Зазначається, що військова поліція має стати військовим формуванням з правоохоронними функціями, що входитиме до структур Міністерства оборони України. Її створять на основі Військової служби правопорядку, яка зараз існує в структурі ЗСУ.

До військової поліції перейдуть окремі повноваження щодо оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування військових злочинів в зонах бойових дій. Загалом, на новий орган планують покласти такі завдання:

попередження, виявлення, припинення військових злочинів згідно з нормами Кримінального процесуального кодексу України та військових статутів,
оперативно-розшукова діяльність,
спеціальна превенція у ЗСУ та Державній спеціальній службі транспорту (ДССТ),
забезпечення правопорядку, військової дисципліни у ЗСУ, ДССТ,
захист прав військовослужбовців,
захист державного майна,
виконання покарань.
У Міноборони підкреслили, що Військова поліція України створюється так, щоб вона була сумісною з відповідними структурами в державах-членах НАТО.

Війна в Україні – останні новини
Раніше УНІАН писав, що українська армія готує свої військові аеродроми під те, щоб на них могли базуватися винищувачі F-16. Крім того, Повітряні сили обіцяють захистити ці літаки від російських ракетних ударів, як це вдається робити з іншими літаками, що є на озброєнні зараз.

Також ми розповідали, що виїзд за кордон став можливий ще для однієї категорії чоловіків. Йдеться про тих, чиї рідні брали участь в Антитерористичній операції на Донбасі та загинули. Тепер родичі загиблих на Донбасі в попередні роки зможуть виїхати з України, якщо нададуть прикордонникам відповідні документи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.