Грошова допомога ветеранам: українські захисники можуть отримати по 20 тис. грн

Держава продовжує фінансово підтримувати військовослужбовців. Стало відомо, що ветерани можуть отримати по 20 тис грн. Названо умови для отримання грошової допомоги.

Грошова допомога ветеранам: українські захисники можуть отримати по 20 тис. грн – today.ua
Програма Українського ветеранського фонду з відшкодування вартості придбаних товарів діятиме до кінця воєнного стану. Вона спрямована на підтримку бізнесу, відкритого військовослужбовцями та членами їхніх родин. Йдеться про мікрофінансування. Держава може відшкодувати 20 тисяч гривень на придбання товарів та обладнання для розвитку власної справи.

Заявки на підтримку можуть подати ветерани, учасники учасниці бойових дій, їхні жінки та чоловіки, батьки чи діти (у тому числі прийомні), а також найближчі родичі загиблих силовиків.

Щоб скористатися програмою, потрібно:

купити товар, який відповідає КВЕД-ам ФОПа, інакше УВФ не зможе відшкодувати вартість придбаних речей;
заповнити заявку на сайті: https://20000.mva.gov.ua/;
надати чек або видаткову накладну, які підтверджують покупку після 24 лютого 2022 року;
додати копії паспорту з пропискою;
надати копію документу, який підтверджує статус ветерана: посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, посвідчення УБД, посвідчення учасника війни;
документ, який підтверджує спільне проживання з ветераном до війни: свідоцтво про народження дитини чи свідоцтво про одруження;
отримати гроші протягом десяти днів після схвалення заявки.
Програма розрахована на 500 аплікантів. На неї виділено 10 мільйонів гривень.

Наразі Фонд вже профінансував 162 заявки від учасників. Дізнатися історії тих українців, які вже скористалися програмою мікрофінансування, можна за посиланням.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.