Дезертирство на Донбасі – реалії чи поганий сон російського командування

358673

Злочинне російське командування безрезультатно намагається вплинути на випередження випадків дезертирства у незаконних збройних формуваннях “ДНР/ЛНР” та приховати їх реальну кількість.

«Систематичні випадки самовільного залишення передових позицій військовослужбовцями-окупантами змушують командування російських окупаційних військ вимагати підтвердження перебування військовослужбовців на місцях несення служби. Особовому складу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (НОВОАЗОВСЬК) 1 АК ЗС РФ, що перебуває на передових позиціях віддано розпорядження зробити фотографії, які підтверджують несення ними військової служби в окопах” – повідомляє Головне управління розвідки  Міністерства оборони України у Фейсбуці.

До таких дій керівництво військових частин бойовиків змушене було вдатися внаслідок подій, що трапилися напередодні. За інформацією ГУР, військовослужбовець 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ Кірієнко (Кириенко) Віталій Юрійович з позивним “Херсон” самовільно залишив пост на передовій позиції та, погрожуючи зброєю, заволодів транспортним засобом цивільної особи для втечі від переслідування.

Станом на 17 січня лише у 6 окремому мотострілецькому полку (омсп, Кадіївка) 2 армійського корпусу кількість військовослужбовців, що здійснили дезертирство сягнула 80 осіб. З кожним днем ця цифра лише зростає й щоб приховати факти дезертирства, російське окупаційне командуванням прийняло рішення, осіб, що самовільно покинули службу відображати як таких, що перебувають у відпустці чи звільнені.

У розвідці зазначають, що заходи щодо підвищення дисципліни у військових з’єднаннях 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) армійських корпусів Збройних сил РФ бажаних результатів не дають, випадки дезертирства та не бойових втрат постійно збільшуються.

Тож, у припиненні війни може зіграти роль й людський фактор. Адже, схоже на те, що у військових рашистської армії з’явилося усвідомлення того, що виконання злочинних наказів робить їх співучасниками злочину, а вони не хочуть більше брати у цьому участь.

Читайте також  У поліції розповіли подробиці жахливого вбивства на Коломийщині(ФОТО,ВІДЕО)

За матеріалами:

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2157794-rosijske-komanduvanna-na-donbasi-prihovue-kilkist-dezertiriv.html

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2154984-rosijski-vijskovi-samovilno-zalisaut-peredovu-gur.html

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2156361-rosia-zablokuvala-svoih-vijskovih-na-donbasi.html

https://www.facebook.com/theDefenceIntelligence.ua

http://patrioty.org.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: