Не добігли до укриття: росіяни вбили цілу сім’ю із новонародженою дочкою і їх сусіда

На Херсонщині в селі Широка Балка в неділю вранці 13 серпня російський снаряд убив сім’ю з двома дітьми. Люди побігли до сусіда-пенсіонера, щоб сховатися в укриття. Проте не встигли. Разом із ними загинув і господар укриття.

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Поранений син плакав і кликав маму

Вранці в неділю 13 серпня росіяни розпочали обстріл правого берега Херсонської області. Стріляли по кількох селах, під вогонь потрапила і Широка Балка.

39-річна багатодітна мама Леся Конищева з новонародженою Софією, громадянський чоловік жінки 32-річний Дмитро Чухрай, 11-річний син Лесі Артем побігли до сусіда, пенсіонера Юрія Валентиновича Папушникова.

Не добігли до укриття: на Херсонщині росіяни вбили цілу сім'ю із новонародженою дочкою і їх сусіда

“У цього пенсіонера був хороший підвал, під час окупації вони теж там рятувалися. Тому вони й кинулися до нього, у них навіть була хвіртка у паркані, щоб можна було без перешкод дійти до нього. Але не встигли добігти до самого укриття. Їх усіх знайшли у дворі Юрія Валентиновича, між сараєм і будинком, прямо туди прилетів снаряд, відкопали Артема, він ще був живий, але стан у хлопчика був важким, він отримав осколкові поранення в груди і щелепу. Він увесь час намагався встати, кликав маму, плакав. Його заспокоювали, поки чекали швидку. Лікарі робили все, що могли, але вдень Артем помер”, – розповіла нам сестра Лесі Інна.

Леся з Дмитром та маленька Софія зазнали тяжких поранень у голову, у них не було жодних шансів.

Не добігли до укриття: на Херсонщині росіяни вбили цілу сім'ю із новонародженою дочкою і їх сусіда

Залишилися троє дітей

Леся Конищева – багатодітна мати. Крім Софійки та Артема, у неї є ще троє доросліших дітей. На похорон до села приїде бабуся із 16-річною дочкою загиблої Іриною. За словами Інни, бабусю та Іру вдалося вмовити виїхати на безпечну територію. Є ще двоє старших дітей, 18-річна Катя та 20-річний син Рома зараз живуть у Європі. Катя навчається та підробляє, а Рома працює у Польщі.

Читайте також  На війні загинув 28-річний боєць тероборони з Калуша

Були б діти тут у селі, то могли загинути й вони. “Ще 10 серпня Катя хотіла поїхати додому до мами, але ми її не пустили, як відчували. А Леся не хотіла виїжджати, бо там велике господарство у них. Дві корови, кози, поросята, город – за всім треба доглядати, щоб годувати сім’ю”, – каже Інна.

Не добігли до укриття: на Херсонщині росіяни вбили цілу сім'ю із новонародженою дочкою і їх сусіда

Артему у вересні мало виповнитися 12 років, він школяр, але через війну навчався онлайн. Маленька Софійка народилася 22 липня, її навіть офіційно не встигли зареєструвати, тому вона записана на прізвище мами, як це зазвичай оформлюють у пологовому будинку.

“Вони якраз того ранку поїхали до центру села, щоб домовитися про реєстрацію доньки. Потрібно було у вівторок їхати до Миколаєва, оформляти на неї документи. Повернулися додому і почався обстріл”, – каже Інна.

 

Про загиблих кажуть, що це звичайні працьовиті люди. Леся до повномасштабного вторгнення підробляла де могла – на місцевому підприємстві, в магазині. Дмитро працював у бригаді на виноградниках.

Не добігли до укриття: на Херсонщині росіяни вбили цілу сім'ю із новонародженою дочкою і їх сусіда

Не добігли до укриття: на Херсонщині росіяни вбили цілу сім'ю із новонародженою дочкою і їх сусіда

“Виїжджати вони нікуди не збиралися. Коли село було під окупацією теж жили тут. Потім Широку Балку звільнили і люди почали повертатися у свої будинки. Зараз тут довкола часто стріляють орки. Буває два дні поспіль б’ють, а буває кілька тижнів тиша. В одному селі. неподалік загинула жінка. А в нас тут уперше таке, щоб загинули люди, та ще й родина”, – каже місцева мешканка.

Ті, хто хоче допомогти рідним загиблих, можуть перерахувати гроші на картку сестри Лесі – Інни 5355 2802 0903 5839 Пумб банк.

У районі оголосили жалобу у зв’язку із загибеллю людей. Загалом у громаді загинули семеро людей. У селі Станіслав від обстрілу загинув місцевий пастор християнської церкви Микола Тачишвілі та ще один чоловік.

Читайте також  Росія передала Білорусі ракетні комплекси С-400 та "Іскандер": експерт оцінив небезпеку для України

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.