Тімоті Еш, британський економіст, відповів на питання, чому росія напала на Україну. Справа не в Донбасі

Тімоті Еш, британський економіст, відповів виданню “Новое время” на питання, чому росія напала на Україну.

На запитання журналіста “Так що, росія пішла війною на Україну через Донбас?”, експерт відповів:

– Чорт забирай, ні. Справа не в розширенні НАТО або в передбачуваних загрозах безпеці Росії з боку НАТО чи України. Все це через одержимість Путіна Україною і через те, що він просто не може прийняти право України на існування як незалежної, суверенної держави, здатної приймати власні рішення, чий народ здатний жити вільно і на свій розсуд.
Путін хоче, щоб Україна стала васальною державою Російської Федерації. Прочитайте його статтю, яку він написав минулого літа – Про історичну єдність росіян та українців. Статтю цю наказано було поширити серед усіх військовослужбовців ЗС РФ. У ньому все це викладено та закладено ідеологію для початку війни. Для Путіна росіяни та українці – це один народ.

І цю війну він веде для того, щоб об’єднати їх та виправити, за його словами, найбільшу катастрофу ХХ століття – розпад СРСР. Йдеться про політичну концепцію Великої Росії, яку Путін почав втілювати у життя.

Джерело – “Новое время”(https://nv.ua/ukr/opinion/chim-i-koli-zakinchitsya-viyna-rosiji-proti-ukrajini-prognoz-putin-ostanni-novini-50228793.html)

Слава Україн і ЗСУ!

Фото ілюстративне, з відкритих джерел, Фейсбук Олег Сенцов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.