ТЦК репутаційно вбивали ідею мобілізації: у Зеленського пояснили звільнення всіх обласних військкомів

В Офісі президента пояснили рішення про звільнення всіх обласних військових комісарів, про що 11 серпня оголосив глава держави Володимир Зеленський. Там зазначили, що після гучного корупційного скандалу з одеським військкомом Борисовим іншим дали час “зупинитися і подумати”, проте глави ТЦК продовжували отримувати “дохід сірого кольору”.

Про це сказав радник керівника ОП Михайло Подоляк в ефірі телемарафону у п’ятницю, 11 серпня. Він зазначив, що військкоми в Україні репутаційно вбивали концепцію мобілізації як такої.obozrevatel.com

Демонстративно, не ховаючись і навіть не чекаючи на закінчення війни, вони змінювали машини, купували земельні ділянки, квартири і так далі.

За таких обставин, як зазначив Подоляк, український народ говоритиме, що політичні та військові інститути заробляють на війні, що призведе до вкрай депресивних настроїв.

“Репутаційно сьогодні ТЦК в принципі вбивали концепцію мобілізації як такої. Це перше. А є друга складова – коли ми говоримо про корупцію, ви знаєте ми так любимо говорити про корупцію, що нібито корупція – це десь там, на Марсі, певні чиновники певного рівня беруть хабарі, великі і так далі, але ж це не так. Корупція починається з толерантності її у суспільстві”, – заявив радник керівника ОП.

Він додав, що ті голови ТЦК, які отримають підозри, юридично відповідатимуть за свої дії. А ті, хто був звільнений у рамках загальної програми, можуть піти на фронт, щоб “зберегти свої військові звання ну і довести, що вони справді мають відношення у складні часи до війська як такого”.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.