Штрафів не буде, але права заберуть: Водіїв попередили про раптові перевірки

Водіїв перевірятимуть у посиленому режимі, важливо знати, кому варто приготуватися.

Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до водіння авто, з’явилися цікаві новини. На даний момент у Європейському союзі перебуває велика кількість водіїв з українськими правами, і громадяни повинні знати, що найближчим часом може чекати на дорослих (від 70 років) водіїв у цих державах.

Так, європейська кампанія Vision Zero, яка відома своєю роботою, спрямованою на скорочення ДПТ, робить кроки для підвищення безпеки дорожнього руху для літніх водіїв. Про це пише портал “Автотема”.

Повідомляється, що основною метою є введення спеціальних заходів для осіб віком 65 років і старших, які бажають відновити свої права водія.

Серед запропонованих змін – психологічні тести, спрямовані на оцінку рівня концентрації уваги та загальної гостроти мислення. Будь-які проблеми, виявлені під час цих тестів, можуть призвести до відмови у видачі посвідчення.

Проте зобов’язання ЄС не обмежуються лише психологічними оцінками. Розглядається перспектива запровадження курсів підвищення кваліфікації для водіїв віком від 70 років та старших.

Водночас Європейська комісія (ЄК) розглядає можливість надання більш короткострокових ліцензій, наприклад, п’ятирічних, для водіїв старшого віку. Деякі експерти навіть виступають за щорічні іспити для осіб віком 75 років і більше, наголошуючи на важливості раннього виявлення потенційних проблем.

Для осіб віком від 65 до 75 років на порядку денному стоїть питання обов’язкових іспитів раз на два роки. Ця пропозиція викликала неоднозначну реакцію заінтересованих сторін. Прихильники стверджують, що ці заходи однозначно підвищують безпеку дорожнього руху, гарантуючи, що водії похилого віку можуть безпечно керувати транспортними засобами.

Існує консенсус щодо того, що регулярне оцінювання та обов’язкові курси підвищення кваліфікації допоможуть людям похилого віку підтримувати свої водійські навички і бути в курсі правил дорожнього руху.

Читайте також  Заробітчанські хроніки туристичного Косова очима шведської журналістки

Крім того, більш суворі протоколи тестування могли б допомогти виявити проблеми зі здоров’ям або когнітивні обмеження, які можуть загрожувати безпечному водінню.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.