Вже офіційно: у МОН розповіли, як зможуть навчатися діти у школах — очно чи онлайн

У Міносвіти повідомили, як навчатимуться діти з 1 вересня
Залишається дедалі менше часу до початку нового навчального року 2023-2024. Повномасштабна російська військова агресія країни триває, у зв’язку з чим діти переважно вчилися дистанційно. У Міносвіти офіційно повідомили, як навчатимуться діти з 1 вересня, пише Українське радіо.

Заступник міністра освіти та науки України Андрій Сташків поінформував, що приблизно 80-85% шкіл у країні розпочнуть новий навчальний рік у очному чи змішаному форматі.

У першому півріччі 2022-2023 навчального року лише 15% закладів освіти працювали очно, 33% – дистанційно, а 51% – змішано.

Сташків зазначив, що станом на 1 вересня 2023 року в країні не буде 100% показника офлайн-навчання у всіх школах, оскільки є навчальні заклади на прифронтових територіях, зокрема, у Харківській області й вони постійно перебувають під обстрілами, а в день буває по 4-5 повітряних тривог.

За словами чиновника, приблизно 500 шкіл у країні матимуть укриття, зроблені за гроші державних субвенцій.

Вказується, що в окремих школах ще до початку навчального року буде завершено роботу. Але в деяких навчальних закладах роботи продовжаться і після 1 вересня.

Для цього виділяються гроші з місцевого бюджету, а також в облаштуванні укриттів на базі шкіл допомагають і міжнародні партнери-донори.

У Міносвіти у липні 2022 року опублікували рекомендації, яким має бути укриття на базі шкіл.

Насамперед вони повинні розміщуватись у підвальному чи підземному приміщенні, на цокольному чи першому поверсі навчального закладу.

Якщо першому поверсі, тоді дозволяється за умови забезпечення огороджувальними будівельними конструкціями.

Укриття повинно розміщуватися безпосередньо в будівлі школи або за 100 м від неї. Вони повинні мати електроживлення, штучне освітлення, системи водопроводу та каналізації.

Читайте також  Де навчалися українські президенти та прем'єр-міністри: цікаві дані

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.