У Німеччині спростили умови працевлаштування для іммігрантів: кому буде простіше знайти роботу

У Німеччині ухвалили поправки до чинного імміграційного закону від 2020 року, які спрощують процес пошуку роботи для іммігрантів із країн, що не входять до Європейського Союзу. До них поки що належать і українці.

У Німеччині спростили умови працевлаштування для іммігрантів: кому буде простіше знайти роботу – today.ua
Нововведення стосується громадян, які перебувають у Німеччині та чекають на документи на отримання притулку. Вони можуть змінити свій статус на трудового мігранта. Наразі йдеться про громадян, які звернулися до німецького уряду із запитом на притулок до 29 березня 2023 року.

Тепер навіть низькокваліфіковані працівники матимуть змогу без проблем працевлаштуватися у Німеччині на вільні позиції. Підприємства, які відчувають гострий дефіцит кадрів, зможуть швидше знайти підходящих працівників серед мігрантів, які вже перебувають у Німеччині і хоча б трохи знають німецьку мову.

Вимоги до рівня кваліфікації мігрантів у Німеччині помітно зменшили. Так, отримані на батьківщині свідоцтва про ту чи іншу кваліфікацію тепер не обов’язково мають проходити тривалу процедуру визнання у Німеччині, і не обов’язково мати мінімальний дворічний стаж роботи за фахом.

Мігранти можуть працювати в Німеччині не за фахом у дипломі. Для роботодавців головне, щоб людина вважалася кваліфікованим працівником.

У Німеччині спростили умови працевлаштування для іммігрантів: кому буде простіше знайти роботу

Іноземні туристи, які приїхали до Німеччини з туристичною візою і знайшли роботу, тепер зможуть працевлаштовуватися без зайвих формальностей. Щоправда, до цієї категорії потенційних трудових мігрантів діють вимоги до кваліфікації.

Одним із нововведень стане також поява так званої “картки шансів”. Вона видаватиметься перспективним працівникам з інших країн. Перспективність розраховуватиметься за системою балів, що враховує вік людини, спеціальність та стаж роботи, потенціал членів сім’ї, знання німецької чи англійської мови та інших критеріїв.

Читайте також  Навіщо хвалити чоловіків і як це робити?

Із 12 можливих потрібно набрати 6 балів, щоб здобути “карту шансів”. З нею можна буде в’їхати до Німеччини та шукати кваліфіковану роботу один рік, протягом якого можна буде підробляти 20 годин на тиждень. Карту можна продовжувати на два роки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.