Грошова допомога: українські військовослужбовці можуть одержати до 776 тис. грн

Українські військовослужбовці можуть отримати одноразову грошову допомогу. Вона сягає суми, яка перевищує 776 тис. грн.

Грошова допомога: українські військовослужбовці можуть одержати до 776 тис. грн – today.ua
Розмір нарахувань, які виплачують захисникам, залежить від багатьох чинників. Є чотири види грошової допомоги, передбаченої для військовослужбовців, у яких під час служби виникли серйозні проблеми зі здоров’ям.

Юрист Михайло Лобунько повідомив, що бійці можуть одержати виплату у зв’язку з інвалідністю. Розмір фінансової підтримки залежатиме від ступеня каліцтва, а також місця та часу поранення.

Максимальна допомога у розмірі 300 прожиткових мінімумів (776 700 грн) надається силовикам, які отримали травму при виконанні бойового завдання та набули інвалідності ІІ групи.

Якщо військовослужбовець отримав інвалідність, коли захворів або став жертвою нещасного випадку на службі, йому належать 90 прожиткових мінімумів (233 010 грн).

Право на виплати є у бійців і без інвалідності, які були травмовані та частково втратили працездатність. Вони одержують 70 прожиткових мінімумів (181 230 грн). Проте поранені чи травмовані бійці мають пройти МСЕК, щоб отримати оцінку свого стану.

Грошова допомога: українські військовослужбовці можуть одержати до 776 тис. грн

Строковикам, які зазнали травм на службі, виплачують 50 прожиткових мінімумів (129 450 грн). Вказана грошова допомога також надається військовозобов’язаним та резервістам, призваним на збори або проходження служби у резерві.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.