“Буде навіть складнішою за минулу”: Українців готують до жахливої ​​зими 2023-24

Українцям рекомендують уже зараз готуватися до того, що осінь і зима, що наступають, будуть дуже складними.

Олександр Харченко – директор Центру дослідження енергетики – в ефірі телеканалу Espreso.TV розповів про те, до чого українцям потрібно бути готовими вже цієї осені та взимку…

Багато хто вже й не згадає, які випробування перед нами стояли лише півроку тому. Віялові відключення електроенергії, постійні масові ракетні атаки росіян. Однак це може статися і в найближчому майбутньому.

Справа в тому, що під час обстрілу було пошкоджено багато об’єктів критичної інфраструктури. Їх, за його даними, за рік відновити неможливо. Тому наша енергосистема вразливіша до чергових блекаутів.

Українцям треба максимально підготуватися — знову-таки купити генератори, павербанки та економити електроенергію, щоб знизити навантаження на систему, щоби навіть влітку ми прожили без відключень світла.

“Я б радив готуватися до того, що наступна зима буде складною. Такою ж чи навіть складнішою, ніж минула. Ми не можемо передбачити, що відбуватиметься”, – зазначив він.

Вже зараз, як ми писали, через ремонти пошкоджених об’єктів інфраструктури, є проблема з покриттям пікових годин споживання (з 16 до 21 години). Саме в цей час українці повертаються додому та включають кондиціонери.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.