В Україні з’явиться 20 тисяч нових робочих місць, – Шмигаль

В Україні з’явиться 20 тисяч нових робочих місць. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Один із ключових векторів роботи уряду – це допомога підприємництву. У країні діє програма “єРобота” та напрямок “Власна справа”.

Глава Кабміну Денис Шмигаль повідомив, що за рік реалізації проекту погоджено видачу понад 6 тисяч державних грантів на загальну суму 4,5 млрд грн. Це дозволить створити близько 20 тисяч нових робочих місць.

“Безповоротні гранти бізнесу – це реальна інвестиція уряду, яка сприяє зростанню підприємницької активності, генерує додану вартість, змінює структуру експорту, це нові робочі місця, гарантія соціальної стабільності, розвиток громад”, – наголосив прем’єр-міністр.

За словами Шмигаля, держава надала українцям ефективний інструмент для реалізації ідей та планів. На підтримку спрямування “Власна справа” вже спрямували понад 1,3 млрд грн.

Другим компонентом програми “єРобота” є підприємства переробки. Стратегічна мета – щоб наша країна експортувала не сировину, а перероблену продукцію з максимальною доданою вартістю. Бізнес, який працює у цьому напрямі, отримав гранти на 2,8 млн грн.

Третій компонент програми – проекти “Власна теплиця” та “Власний сад”. Аграрії вже отримали 500 млн грн.

Окремим напрямком стали гранти для захисників України та їхніх родин. Шмігаль звернув увагу на те, що ветеранський бізнес є важливою складовою повернення військовослужбовців до цивільного життя. Вони матимуть можливість для самореалізації.

“Така підтримка примножить добробут тисяч українських сімей та зміцнить економіку”, – наголосив Шмигаль.

Очікується, що український бюджет отримає за перше півріччя понад 600 млрд грн. податків, і кожну гривню спрямують на фінансування нашої армії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.