Ситуація на межі: у Раді почали готувати українців до масових відключень світла

До чого готується українцям через складну ситуацію в енергосистемі.

Українців постійно попереджають про економію електроенергії у спеку, адже від цього залежить те, чи потім відключатимуть світло в областях, чи можна обійтися без таких кардинальних заходів, оскільки ситуація в енергосистемі не проста і необхідно зменшувати витрати електроенергії. До чого готується громадян, розповів народний депутат на сайті Ради.

Отже, наголошується, що попри те, що енергосистема України поступово відновлюється після масованих російських ракетних атак. Водночас українцям слід подбати про запасні варіанти на випадок продовження російського енергетичного терору та відключення електрики.

Так ось, як розповів народний депутат, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк, що ситуація у нашій енергосистемі надскладна через російський енергетичний терор. Тільки за оцінками Світового банку збитки через ракетні удари становили понад 10 млрд грн.

Після детального обстеження експерти виявляють нові та нові пошкодження об’єктів. Крім того, постійно зростає вартість обладнання та робіт. За словами Нагорняка, ще одна із проблем, з якими зараз стикається наша держава, – відсутність іноземних компаній, які можуть брати участь у відновленні.

“Західні компанії бояться за безпеку своїх фахівців, адже не можуть застрахувати ризики їхнього перебування в Україні, тому відмовляються брати участь у відновленні наших пошкоджених об’єктів. Водночас українських фахівців-енергетиків часто закликають до лав ЗСУ, тому що вони потрібні і у Збройних силах. Наші партнери допомагають обладнанням або виділяють гроші для його придбання”, – сказав він.

Він також додав, що поки що небо України залишається ще недостатньо захищеним від ракетних атак, тому ворог може знову вдатися до енергетичного терору. Повідомляється, що вже зараз наша енергосистема працює на межі споживання. Якщо буде морозна зима, люди споживатимуть більше електрики та можливі відключення.

Читайте також  “Ситуація крuтичнa”: українцям треба готуватися до відключення світла, тепла і води

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.