Путін поставив понад 5 умов Україні для відновлення “зернової угоди”

За словами Путіна, повинна бути відновлена робота аміакопроводу Тольятті-Одеса і розблоковані російські активи.

Після масованого ракетного удару по портах в Одесі, де було знищено 60 тонн зерна, диктатор РФ Володимир Путін озвучив свої умови для відновлення зернової угоди.

Путін запевняє, що “готовий розглянути” повернення до угоди, якщо “будуть реалізовані всі без винятку… принципи участі РФ”.

Серед цих умов Путін, зокрема, назвав:

виведення з-під санкцій поставок російського зерна і добрив на світові ринки,
зняття перешкод для російських банків і фінансових інститутів, які обслуговують поставки продовольства і добрив.
“У тому числі мова йде про їх негайне підключенні до міжнародної банківської системи розрахунків SWIFT”,- сказав Путін, нагадавши тим самим про відкинуті Москвою пропозиції підключити до SWIFT не сам базовий банк для експорту зерна, Россельхозбанк, а якусь його “дочку”, яка була б створена спеціально для цих цілей.

Також йдеться про відновлення поставок в РФ запчастин і комплектуючих для сільгосптехніки та галузі виробництва добрив, вирішенні питань з фрахтом суден і страхуванням російських експортних поставок продовольства, забезпеченні логістики продовольчих поставок і “безперешкодних умов для розширення поставок російських добрив і сировини для їх виробництва”.

В тому числі, повинна бути відновлена роботу аміакопроводу Тольятті-Одеса і розблоковано російські активи, пов’язані з сільськогосподарською галуззю, нагадав Путін.

“Нарешті, базова умова Росії для повернення до угоди – відновлення її початкової гуманітарної суті”,- підсумував він. “Як тільки вони будуть виконані, ми негайно в цю угоду повернемося”, – сказав він.

Дивіться відео, які умови висунув Путін для продовження “зернової угоди”:

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.