Без цього документа не дозволяйте перевіряти лічильник газу: “накрутять” показники і випишуть штраф

Цей документ оформляється у двох примірниках, один з яких ви повинні зберегти

Для всіх наших дорогих читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх платіжок за комуналкою, є дуже важливі новини. Йдеться про документ, без якого не можна погоджуватися на перевірку вашого лічильника газу. kyiv.znaj.ua

Якщо у вас не буде цього документа, ви можете потрапити на штраф, а після цього ще й розбиратися з “накрученими” показниками.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню компанії “ГазПравда”.

За словами експертів, до початку демонтажу лічильника газу представник облгазу має провести попередній огляд щодо відсутності механічних пошкоджень та ознак несанкціонованого втручання у його роботу, перевірити наявність та цілісність пломб, стан різьбових з’єднань, наявність відбитків перевірочного тавра.

Як зазначається, результати такого огляду і поточні покази лічильника фіксуються в Акті про демонтаж лічильника.

Також слід врахувати, що такий Акт складається у двох примірниках, один зберігається у споживача, інший залишає облгаз. Отже, цей Акт споживачеві необхідно зберігати до завершення перевірки лічильника та його повернення на місце експлуатації, у разі виникнення спірних ситуацій за результатами перевірки.

Наступним кроком є ​​безпосередньо демонтаж лічильника та його транспортування працівниками облгазу на місце перевірки. Важливо пам’ятати, що демонтаж лічильника проводиться виключно у присутності споживача.

При цьому споживач має повне право проводити фото- та відео фіксацію дій працівників облгазу, які здійснюють попередній огляд лічильника.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.