“Колосальна гроза пре в ці області України, а пустельна погода накриє цей регіон”

Страшна спека в одних областях, а люта гроза – в інших. Українцям різних областей України слід готуватися до майже нестерпної погоди. Експерти рекомендують не нехтувати прогнозів погоди.

Як інформує “УНІАН”, у вівторок, 18 липня, в Україні буде дуже спекотно. Подекуди стовпчики термометрів сягатимуть +34…+36 градусів. Про це попередила синоптик Наталка Діденко.

За її даними, найближчими днями Європа потерпатиме від екстремальної спеки. Температура повітря у південній, центральній та подекуди у східній частинах досягатиме +36…+42 градусів, місцями +40…+47 градусів.

“На щастя, аж таких екстрем в нас не передбачається, проте подих Сахари й ми відчуємо добряче”, – сказала синоптик.

Так, за її прогнозом, 18 липня у південній частині України, в центральних областях та на сході денна температура повітря становитиме +29…+34 градуси. На Херсонщині, Миколаївщині, Запоріжжі та в Криму місцями розігріє до +32…+36 градусів.

У західних областях та у північних стовпчики термометрів піднімуться завтра до більш комфортних значень – передбачається +24…+29 градусів, на Закарпатті буде до +30 градусів.

“Короткочасні дощі з грозами пройдуть у вівторок в більшості областей України. При грозах є ймовірність сильної зливи, шквалу та граду!” – попередила фахівець.

У денні години вівторка, за її даними, опади припинятимуться на заході України, а в південній частині грозовий дощ більш ймовірний лише на Одещині.

Погода у Києві – прогноз синоптика

“У Києві 18-го липня також очікується дощ з грозою”, – прогнозує Наталка Діденко.

Температура повітря після сьогоднішньої спеки знизиться і становитиме +25…+28 градусів.

“Сьогоднішній понеділок поки що найспекотніший в Києві з найближчої перспективи – тиждень побуде із прийнятними градусами, а в суботу, 22-го липня, можливий сильний дощ та короткочасне похолодання до +18…+20 градусів”, – розказала вона.

Читайте також  Ховаємо шуби: яка погода буде в Україні на тижні

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.