Батьки школярів по всій країні аж присіли: вчителям платитимуть по 40 тисяч грн, за що

У Міносвіти хочуть підвищити зарплати вчителям, але й висунуть вимоги
Колись українським вчителям обіцяли величезні зарплати за свою працю, але поки що вони, як і раніше, отримують досить скромні оклади. Але міністр освіти України Оксен Лісовий дав їм надію новою заявою, пише osvitoria.media.

Зокрема, учителям хочуть підняти заробітну плату до 40 тис. грн. Але при цьому оплата праці залежатиме від рівня кваліфікації конкретного вчителя, досягнень за час роботи. При цьому кількість відпрацьованих років не буде вже головним показником.

Міністр зазначив, що середня зарплата в Україні майже вдвічі перевищує розмір середньої зарплати вчителів. За даними Міносвіти, середня зарплата молодого вчителя складається з:

Основний оклад – 5700 грн;
Різні надбавки ще приблизно до 1900 грн.
Тобто виходить, що в середньому вчителі заробляють на місяць 7600 грн. Це при тому, що розмір середньої заробітної плати у країні становить 13 400 грн.

Член Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та новацій Сергій Колебошин поділився, що зараз тривають обговорення щодо розміру зарплати вчителів та назвав оптимальну суму виплат у розмірі 40 тис. грн.

Він заявив, що це не вигадана сума, вона не взята “зі стелі”, а все було детально прораховано. Але при цьому додав, що при ухваленні такого рішення будуть і болючі наслідки. Зокрема, це:

Сертифікація вчителів;
Скорочення мережі шкіл;
Певний “поріг” входу, тобто підвищення вимог до кандидатів на посаду вчителя;
Обмеження щодо перебування на посаді директора школи тощо.
Лісовий також додав, що такі зміни можуть у країні відбутися не раніше, ніж закінчиться нарешті війна.

Напевно, не всі батьки школярів будуть у захваті від такого підвищення, оскільки більшість дітей уже кілька років не ходять до школи щодня, а навчаються онлайн.

Читайте також  ОНОВЛЕНО: Уряд заборонив проводити пробне ЗНО - Максим Степанов

Від цього страждають знання, вчителі неспроможні пояснити кожному учневі матеріал, батькам доводиться наймати репетиторів чи самим пояснювати дітям.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.