Викинула хабар через огорожу: у “Слузі народу” відреагували на скандал щодо нардепки Марченко

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія відреагував на скандал довкола депутатки з Тернополя Людмили Марченко, яку підозрюють у торгівлі дозволами на виїзд за кордон.

Про це він повідомив на своєму телеграм-каналі.

Арахамія наголосив, що наразі членство Марченко у фракції “Слуга народу” призупинено. Її планують виключити з президентської політичної сили.

“Членство Людмили Марченко у фракції політичної партії “Слуга Народу” призупинено. Рішення про її виключення буде прийнято на найближчому засіданні фракції”, – написав очільник фракції “Слуга народу”.

Окрім того, Людмилу Марченко виключили з партії “Слуга народу”.

Про це повідомила помічниця голови партії Олени Шуляк Анастасія Клімчук в коментарі hromadske.

Щодо Тернопільської обласної організації “Слуги народу” то і в ній Марченко достроково припинила повноваження.

У пресслужбі “Слуги народу” пояснили УП, що Марченко не була в політичній раді партії, тому за статутом для виключення достатньо розпорядження голови партії.

Разом із тим, вона була в політичній раді обласної організації, тому там її виключили своїми зборами.

Нагадаю, НАБУ та САП оголосили підозру народній депутатці від “Слуги народу” Людмилі Марченко.

Її звинувачують у тому, що депутатка торгувала дозволами на виїзд за кордон, обіцявши внести ухилянта до системи “Шлях”. За це вона просила 5300 доларів. Посередницею була помічниця Марченко, її теж оголосили підозру.

На одному із відео видно, як вона отримує хабар, проте зрозумівши, що за нею стежать – викидає гроші за паркан. Їй інкримінують ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 ККУ, максимальне покарання – до 5 років позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.