Україну атакує спека з Сахари: синоптики попередила про рекордну температуру

З 12 червня весь розігрітий шар повітря з Сахари почне рухатися з південного заходу на територію Європи, в тому числі і в Україну.

Погода в Україні до кінця липня буде нестерпно спекотною. Як розповіла синоптик Анжеліка Ганчук, скоро до нашої країни добереться спека з Сахари і можливі нові температурні рекорди.

За словами Ганчук, комфортна температура повітря протримається в більшості регіонів України ще кілька днів, а потім стовпчики термометрів поповзуть вгору.

“До 11 липня в Україні переважатиме досить комфортний температурний режим: приблизно +14 +20 градусів вночі, на півдні – традиційно вище, до +24 градусів, а вдень у нас спостерігатиметься температура +20 +28 градусів. Як правило, холодніше буде на Заході і півночі країни. До +28 градусів буде навіть у центральних областях, південь і схід – до + 34 градусів. На півночі і на заході буде + 20 + 25 градусів”, – сказала синоптик в інтерв’ю для NV.

Спека їх Сахари
Вона зазначає, що вже зараз спостерігається сильно розігрівання території над Сахарою, і на жаль, з 12 числа весь цей розігрітий шар повітря почне рухатися з південного заходу на територію Європи, в тому числі і в Україну.

“Для нас це означатиме нове підвищення температури для всієї України. І можливо навіть це будуть знову якісь рекордні температури, так як значення там будуть дуже високі. І далі, до кінця місяця, ми будемо в такому режимі: більш теплі, спекотні дні будуть змінюватися на короткочасні періоди з опадами, як відбувається зараз”, – попереджає Ганчук.

Вона також додала, що не виключений і інший варіант розвитку подій – спекотна повітряна маса змішається з холодним повітрям, яке зараз над Європою, і страшних рекордів не буде.

Читайте також  "Долар здивував усіх в Україні, курс валют приголомшує": експерти сказали, чого чекати в обмінниках вже скоро

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.