Загальна мобілізація: тепер повісток стане ще більше, кого забирають

В Україні розширили перелік громадян, які підлягають мобілізації
З липня набули чинності зміни щодо призову на військову службу. Тепер мобілізації підлягають особи, у яких подружжя, батьки або батьки подружжя мають інвалідність 1 або 2 групи. Про це пише “Українські новини”.

При цьому такі особи будуть звільнені від мобілізації, якщо вони мають інших працездатних членів сім’ї, які за законом зобов’язані утримувати їх.

Відповідно до раніше чинного законодавства, від призову на військову службу було звільнено осіб, у яких подружжя, батьки або батьки подружжя мають інвалідність 1 або 2 групи.

Спочатку законопроєкт торкався питання повернення військових доплат, включаючи термінових і курсантів. Проте під час другого читання депутат від партії “За майбутнє” Ганна Скороход запропонувала поправку, спрямовану на розширення списку осіб, які підлягають мобілізації. Ця пропозиція була врахована комітетом з національної безпеки, і відповідну норму було внесено до тексту документа.

Нагадаємо, 28 червня Верховна Рада України ухвалила закон із номером 9342, який передбачає низку змін для військовослужбовців.

В рамках цього закону встановлено, що військовослужбовці отримуватимуть щомісячну додаткову винагороду у розмірі від 30 до 100 тисяч гривень, а також матимуть право на відпустки: щорічну відпустку тривалістю до 30 днів та додаткові до 10 днів для сімейних обставин.

Також було прийнято поправку, яка розширює список осіб, які підлягають мобілізації. Відповідно до чинного законодавства, під час мобілізації не підлягають призову на військову службу військовозобов’язані, у яких подружжя або один із батьків або батьки подружжя мають інвалідність І чи ІІ групи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.