Вже остаточно: держрегулятор підняв тарифи на воду, а Кабмін скасував

В уряді виступили за скасування підвищення тарифів на воду
Без попередньої консультації з урядом Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалила рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Про це йдеться у заяві глави Кабміну Дениса Шмигаля.

“Рішення не прийнятні. Рішення не погоджені з урядом. Під час війни ми маємо діяти єдиною командою, особливо у таких чутливих сферах як енергетика та тарифоутворення”, – зазначив прем’єр.

У контексті цього глава уряду підкреслив, що всі необхідні заходи вживаються урядом для забезпечення соціальної справедливості.

“Збільшуємо пенсії. Виплачуємо субсидії всім, хто їх потребує. Допомагаємо регіонам для сталості тарифів на тепло та гарячу воду. У той час як неузгоджені рішення комісії йдуть у розріз із політикою уряду”, – наголосив він.

Прем’єр-міністр уже дав вказівку міністру енергетики та Міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з Національною комісією, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо можливості перегляду цих рішень.

Згодом на рішення НКРЕКУ відреагував президент Володимир Зеленський. У традиційному вечірньому зверненні він назвав дії регулятора “ганебними”.

“Сьогодні з’явилося повідомлення від Нацкомісії з енергетики та комунальних послуг про підвищення тарифів на воду. М’яко кажучи, ганебне рішення. Непрофесійне. Не погоджено з урядом. Ми не можемо і не будемо спокійно сприймати такі рішення. Уряду доручено подати рішення у відповідь. І вони будуть “, – запевнив президент.

Нагадаємо, з початку липня громадян України зростуть витрати на оплату водопостачання. Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), встановила нові тарифи практично для всіх водоканалів по всій країні, що призведе до середнього підвищення сум на оплату води у квитанціях на третину.

Читайте також  В Україні з 1 червня зростуть ціни на світло та воду

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.