“Долар різко змінив ціну, курс валют приголомшує”: простим українцям сказали, що коїться в обмінниках

Готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва сьогодні, 28 червня, різко послабився на цілих 5 копійок – до 37,40 грн/дол. Через вкрай напружену ситуацію в нашій країні будь-які зміни курсу валют можуть приголомшити простих українців. Експерти пояснили, що хвилюватися поки що не варто.

Як інформує “УНІАН”, щодо євро курс гривні послабився на 15 копійок і становить 41,15 грн/євро.

Продати американську валюту в середньому можна за курсом 36,78 грн за дол., євро – 40,40 грн за євро.

Ситуація на валютному ринку України

У Національному банку зазначили, що можливе припинення роботи зернової ініціативи та, як наслідок, повне блокування морських шляхів матиме негативні наслідки для українського експорту й може посилити тиск на курс гривні.

За прогнозом директора департаменту казначейських операцій “Юнекс Банку” Ганни Золотько, курс долара в Україні до кінця поточного тижня (до 2 липня) перебуватиме в межах коридору 36,5-37,6 грн/дол. При цьому експертка не виключає пожвавлення курсового руху і зростання діапазону його коливань найближчими днями. Це пов’язано з наближенням перехідної дати перед виплатою зарплат українцям і податків.

Водночас економіст Олег Пендзин прогнозує, що курс долара в Україні до кінця літа 2023 року буде стабільним, оскільки Нацбанк досяг мети, до якої прагнув: готівковий курс долара наразі близький до офіційного курсу у 36,6 гривні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.