“4 з 6 енергоблоків заміновані”: рф завершила підготовку до теракту на ЗАЕС – Буданов

Влада росії завершила підготовку для теракту на ЗАЕС.

Росіяни розробили та затвердили план аварії, яку планують влаштувати на Запорізькій атомній електростанції. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю британському виданню The New Statement.

“Біля чотирьох із шести енергоблоків Запорізької АЕС російські війська розмістили техніку з вибухівкою. Ніколи ситуація не була такою серйозною, як зараз”, – заявив Буданов.

За словами джерела, без системи охолодження ядерні реактори можуть розплавитись протягом 10-14 днів.

При цьому він вважає, що росія здатна збільшити напругу в лініях, що забезпечують електропостачання, що може призвести до ядерної аварії за короткий період часу.

“План теракту на ЗАЕС повністю розроблено та затверджено. Для прискорення катастрофи вони можуть використовувати технічні засоби”, ― додав чиновник.

За словами начальника Головного управління розвідки Міноборони України, наказ москви про теракт на Запорізькій АЕС може бути пов’язаний із провалом російських військ на лівому березі Дніпра.

Проте Буданов наголошує на тому, що росія може провести атаку на ЗАЕС з метою витоку радіації у вигляді “превентивного заходу”, щоб зупинити наступальну операцію України та зафіксувати поточну лінію фронту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.