На Хмельниччині прихильники УПЦ МП кричали “ганьба” військовим: подробиці гучного скандалу

Від прихильників УПЦ МП усі присутні також чули таку фразу: “Герої в лапках служать рогатому сатані”.

У п’ятницю, 23 червня, у місті Красилів, що у Хмельницькій області, в останню путь провожали загиблого на фронті Івана Кушнірука. Священики Православної церкви України правили панахиду за загиблим у Свято-Троїцькому храмі. В цей час біля храму зібралися прихильники УПЦ МП та влаштували акцію протесту проти ПЦУ. Саме під час того, як з храму виходили військові та рідні полеглого воїна, їм услід кричали “Ганьба”. Відео з місця подій на своїй сторінці у Facebook опублікував блогер, учасник бойових дій Олександр “Гром” Грамарчук.

На опублікованих кадрах видно натовп людей, які стоять біля воріт храму. Коли з нього виходять рідні полеглого воїна та військові, що прийшли віддати шану полеглому на полі бою побратиму, натовп починає скандувати “Ганьба!”. Також вони кричали “Ми не хочем в ПЦУ”.

“Це якийсь сюр… В Красилові (Хмельницька область) прихожани РПЦ кричали “Ганьба!” військовим і родичам загиблого Героя, які виходили з храму після панахиди за загиблим, яку проводила ПЦУ”, – написав “Гром”.

Як написала місцева мешканка Росина Люзак на своїй сторінці у Facebook, від прихильників УПЦ МП усі присутні також чули таку фразу: “Герої в лапках служать рогатому сатані”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.