В Україні з 1 липня зростуть ціни на бензин, дизель та автогаз: на скільки подорожчає паливо

В Україні готують повернення акцизних ставок та ПДВ до довоєнного рівня. Очікується, що з 1 липня вартість бензину, дизеля та автогазу різко зросте. Стало відомо, на скільки подорожчає пальне.

В Україні з 1 липня зростуть ціни на бензин, дизель та автогаз: на скільки подорожчає паливо – today.ua
Підвищення цін на пальне не буде миттєвим та однаковим по всіх мережах, повідомив директор спеціальних проектів НТЦ “Психея” Геннадій Рябцев. Це неможливо через різну цінову політику та ланцюжок поставок. Він спрогнозував підвищення цін на найпопулярніші види автомобільного палива. За словами аналітика, подорожчання не буде одночасним і однаковим по всіх мережах через різний ланцюжок поставок та різну цінову політику:

“Якщо говорити про бензин, то це буде близько 12 грн. Якщо говорити про дизель, то це буде близько 10. І якщо говорити про зріджений газ, то це буде там близько 5 грн. В оних мережах может бути і 10 грн, а в інших може бути й 15”.

Однак подорожчання не уникнути, якщо Верховна Рада не перенесе чи не скасує підвищення ПДВ та акцизів. Рябцев зазначив, що “все переводиться на кінцевого споживача”, тому що альтруїстів, які сплачуватимуть більше податків із власної кишені, немає. Підвищення податків буде закладено у роздрібну ціну.

Експерт нагадав, що в парламенті є кілька законопроектів, які передбачають скасування ставок, перенесення та запровадження інших ставок.

Геннадій Рябцев вважає, що народні обранці будуть ставити їх на голосування протягом двох тижнів червня, тому що у ВРУ немає згоди щодо підвищення акцизів і ПДВ.

Відповідно до чинних положень Податкового кодексу України з 1 липня діятимуть такі ставки для бензинів – 213,5 євро/1000 л (зараз – 100 євро), дизельне паливо – 139,5 євро/1000 л (100 євро), скраплений газ – 52 євро/1000 л (зараз 52 євро).

Читайте також  В Україні знову подорожчав бензин: скільки коштує пальне на АЗС

Нині в Україні середня вартість бензину становить 44,80 грн/л, дизельного палива – 43,30 грн/л, а автогазу – 21,95 грн/л.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.