Вартість газу для українців уже тепер могла би становити 13-15 гривень за кубометр, – Шмигаль

Прем’єр-міністр назвав причини збільшення тарифів на тепло і гарячу воду, які вже з жовтня можуть зрости на 30-70%.

В Україні не відбулося різкого зростання тарифів на природний газ для населення завдяки запровадженню у травні цього року річного тарифу. Прогнозоване восени збільшення тарифів на тепло та гарячу воду – на відповідальності місцевої влади.

Про це український прем’єр Денис Шмигаль заявив у п’ятницю, 16 липня, під час “Години запитань до уряду” у Верховній Раді.

За його словами, дані оператора української ГТС свідчать про рекордне подорожчання газу в Європі за останні 13 років — понад 450 доларів США за кубічний метр. Він підкреслив, що якби влада вчасно не вжила заходів, українські домогосподарства уже тепер були б змушені платити приблизно 13-15 грн за кубічний метр.

“Ми ще у травні запустили річний продукт на газовому ринку і убезпечили людей від різких стрибків цін. Споживачі “Нафтогазу”, наприклад, зараз платять 7 грн 96 копійок за кубічний метр”, — зауважив очільник уряду.

Прем’єр-міністр підкреслив, що повноваження стосовно встановлення тарифів на опалення та гарячу воду повністю передані місцевій владі. Окрім того, газові компанії представили місцевій владі альтернативи у вигляді довгострокових контрактів, які дозволять їм стабільно отримувати блакитне паливо без коливання цін.

Таким чином глава уряду переклав на місцеві органи самоврядування відповідальність за прогнозоване в жовтні цього року подорожчання послуг з постачання теплоносіїв на 30-70 відсотків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.