Наречена “Да Вінчі” пішла в суд після його смерті: що сталося і як пояснює позов адвокат

Наречена Дмитра Коцюбайла (позивний Да Вінчі) Аліна Михайлова пішла в суд після його смерті. Дівчина хоче юридично закріпити факт проживання з воїном, який загинув на початку березня 2023-го у боях за Бахмут.

Про це повідомляє “Главком”. Зокрема, Михайлова має намір через суд встановити факт проживання однією сім’єю не менш п’ять років до часу відкриття спадщини. news.obozrevatel.com

Як відомо, Аліна та Дмитро жили цивільним шлюбом з 2017 року, тож саме це дівчина й хоче довести в суді.

Зазначається, що сім’я кожного військового, який загинув під час повномасштабної війни, яку розв’язала Росія, має право отримати компенсацію. На виплату можуть претендувати батьки, чоловік чи дружина, діти до 18 років, утриманці.

Проте адвокат Михайлової Марк Бєлкін зазначив, що дівчина не належить до переліку осіб, які мають право на призначення та отримання одноразової грошової допомоги після загибелі захисника.

Нагадаємо, Дмитро Коцюбайло захищав країну з 2014 року, коли йому виповнилося 18, – і за роки війни став легендою серед українських воїнів. У 2021 році йому надано вищу державну відзнаку – звання Героя України.

10 березня “Да Вінчі” поховали в Києві на Аскольдовій могилі. Вшанувати пам’ять воїна прийшли тисячі українців.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.