ЗСУ просунулися на 1,2 кілометра на Бахмутському напрямку: що відомо

Українські захисники скористалися вдалим моментом і тепер проводять успішні штурми.

На бахмутському напрямку Сили оборони України просунулися на 1,2 кілометра.

Про це 9 червня повідомив речник східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

“За попередню добу наші підрозділи на деяких ділянках просунулися загалом до 1 200 метрів. Це все ми проводимо в рамках оборонної операції, яка вже багато місяців триває”, – сказав Череватий.

За його словами, українські захисники скористалися вдалим моментом, коли ворог проводить ротаційні заходи. Ті підрозділи окупантів, які заходять до міста, ще не до кінця знають місцевість, не провели відповідне рекогностування й злагодження. Тому ЗСУ вдається успішно завдавати ударів росіянам і проводити штурмові дії.

Череватий розповів, що Сили оборони України намагаються максимально вибити бойовий потенціал ворога. Якщо раніше ЗСУ нищили групу “Вагнера”, то тепер – мотострілецькі та повітряно-десантні підрозділи Росії.

Водночас загарбники чинять опір, намагаються накрити артилерійським вогнем українські підрозділи. Так, за цю добу на бахмутському напрямку росіяни 368 разів завдали удари ствольною та реактивною артилерією по позиціях ЗСУ, було 15 боєзіткнень і 5 авіанальотів. Водночас, там було вбито 120 окупантів, 163 поранено, 11 потрапили в полон.

Також на бахмутському напрямку було знищено три гармати, мінометно-артилерійську систему “Нона”, САУ “Гвоздика”, протитанкову гармату “Рапіра”, протитанковий ракетний комплекс, РСЗВ “Град” і три польові склади боєприпасів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.