На призовників чекає штраф у 5100 грн: військкоми придумали нову “схему” мобілізації

Українцям разом із повісткою видають ще один документ
Поки в країні не скасовано військове становище, продовжується і вручення повісток у рамках мобілізації. Мало того, наразі деяким громадянам призовного віку видають одразу два документи, а також деяким загрожує штраф у розмірі 5100 грн. Адвокат Роман Сімутін поділився деталями на своєму YouTube-каналі.

Представники деяких територіальних центрів комплектування (ТЦК) кладуть у поштові скриньки громадян одразу два папери – повістку та виклик про розгляд адміністративної справи за порушення військового обліку.

Адвокат дав пораду українцям, що треба робити із такими документами. Вказується, що у такий спосіб військкоми вирішили “тиснути” на призовників.

Наводиться приклад, що порядок денний виписують на дату 4.06.2023, а виклик про розгляд адміністративного правопорушення на 07.06.2023 р.

Тобто ТЦК змушують чоловіків з’явитися на порядку денному, натякаючи на судовий розгляд у разі, якщо він проігнорує цей документ. Також зазначається, що за неприбуття до військкомату штраф становитиме 5100 грн.

При цьому обидва документи можуть надіслати як рекомендованим листом, так і просто покласти до поштової скриньки. Але адвокат наголошує, що така схема притягнення громадян до відповідальності має законодавчі неточності.

Адвокат упевнений, що суд у цих справах буде на боці громадян, а не ТЦК. Така “схема” введена виключно з метою психологічного тиску на призовників, не більше.

При цьому, якщо не скасувати постанову ТЦК та заплатити штраф, тоді фактично людина визнає свою провину та погоджується із правомірністю її притягнення до відповідальності.

Адвокат попередив, що надалі такому громадянину може загрожувати кримінальне провадження, підозра та розшук.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.