Верховна Рада зменшила граничний вік призовників

Під час війни призову на строкову службу немає, а тому необхідно скоротити кількість чоловіків що підлягають призову.

У вівторок 30 травня Верховна рада ухвалила зміни до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, який передбачає зменшення призовного віку з 27 до 25 років.

За відповідне рішення проголосували 304 народних депутати.

Ухваленим документом внесено зміни до статті 15 закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” про те, що на строкову службу призиваються чоловіки, яким на момент відправлення у військову частину виповнилося 18 років та старші особи, які не досягли 25 річного віку(наразі 27 річного).

Відповідно, від призову на строкову військову службу у мирний час звільняються громадяни України, які до дня відправлення на військову службу досягли 25 річного віку(наразі 27 річного).

Водночас після досягнення 25 річного віку(наразі 27 річного) військовозобов’язанні підлягають взяттю на військовий облік військовозобов’язаних.

До слова, цей законопроєкт ініціювало Міністерство оборони спільно зі Збройними силами України.

Зазначається, що під час дії правового режиму воєнного стану потреба в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27-ми років відсутня.

У пояснювальній записці зазначали, що під час воєнного стану призову на строкову службу немає. Саме тому є сенс скоротити кількість чоловіків, які підлягають призову.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.