“Пенсія може збільшитися майже вдвічі у цих українців”: експерти про те, кому не потрібен буде навіть додатковий стаж

Деяким українцям платять пенсію набагато нижчу за ту, що належить їм за законом. А тим часом, їхні виплати можна підвищити, не вдаючись до купівлі додаткового стажу, і не працюючи до глибокої старості. Причому, як стверджують юристи, їхня пенсія миттєво стане майже вдвічі вищою.

Як інформує “biz.today.ua”, про те, хто може скористатися такою нагодою, розповіли юристи з Адвокатського бюро Івана Хомича.

Йдеться про колишніх військовослужбовців, які вийшли на пенсію нещодавно – після 2018 року. Справа в тому, що розмір пенсії військовослужбовців визначають з урахуванням прожиткового мінімуму для працездатних громадян. Причому цей ПМ при розрахунку їхньої пенсії беруть за 2018 рік. Однак тоді він був на 52% нижчим від теперішнього.

Отже, колишні військовослужбовці, які вийшли на пенсію після 2018 року, можуть добитися перерахунку виплат з урахуванням нового прожиткового мінімуму за 2020-2023 роки. Для цього їм доведеться звертатися до суду, але шкурка усе ж таки варта вичинки. Завдяки такому перерахунку їхня пенсія зросте майже вдвічі.

Таким чином, можуть претендувати на перерахунок виплат громадяни, які вийшли на пенсію після 2018 року і належать до колишніх службовців:

Нацгвардії;

Держприкордонслужби;

Служби безпеки України;

Збройних сил України;

Державної кримінально-виконавчої служби;

Управління державної охорони;

Державної служби з надзвичайних ситуацій;

Служби зовнішньої розвідки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: