“Долар наблизився до червоної межі остаточно, курс валют здивує українців”

Стало відомо, що буде з курсом долара до літа. Українцям повідомили про відсутність сенсу скуповувати валюту у великій кількості. Названо причину для такого рішення.

Як інформує “biz.today.ua”, готівковий курс долара в Україні залишається досить стабільним. До кінця травня та початку червня не очікується жодних кардинальних змін на валютному ринку. Економісти не раджу жителям України робити запаси американської валюти, сподіваючись на подальшу девальвацію.

Однак це можуть зробити ті, хто має багато готівки. Представник аналітичного центру “Об’єднана Україна” Олексій Кущ спрогнозував курс долара на кілька тижнів.

“Курс гривні зараз залежить від динаміки міжнародної фінансової допомоги, яка надається дуже стабільно. “Зернова ініціатива” продовжилася, тобто експортна виручка за зерно надходитиме в Україну. Особливих якихось рухів у той чи інший бік очікувати не варто”, – запевнив експерт.

Що буде з курсом долара цього тижня

Гривня минулого тижня порівняно з позаминулою почала швидко зміцнюватися. Банкірка Ганна Золотько повідомила, що минулого тижня курс долара впав більш ніж на 20 копійок – до 37,4-37,5 гривні. Попит на покупку різко знизився і пропозиція готівкової валюти зросла. Це відбилося на сальдо операцій із готівкової валюти.

“Так, минулого тижня середньоденний показник скоротився більш ніж удвічі, до -2,75 мільйона доларів. А в окремі дні спостерігалося навіть переважання пропозиції над попитом”, – зазначила Золотько.

За словами аналітика, цього тижня темпи зміцнення гривні будуть повільнішими, тому що курс долара наблизився до межі.

“Коридор середніх курсів гривні до долара при купівлі у банків із розміщенням на тримісячному депозиті становить близько 37,2-37,4 гривні”, – пояснила вона. Ганна Золотько вважає, що курс долара до кінця тижня буде максимум 37,6 гривні.

Читайте також  Скромні мери: якими статками володіють очільники прикарпатських міст?

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.