Стало відомо, хто дотиснув Байдена у питанні передавання Україні F-16

Джо Байден раптово змінив свою думку після того, як кілька місяців говорив, що Україні не потрібні F-16.

Адміністрація американського президента кілька місяців підряд стверджувала, що Україні не помірні винищувачі F-16 для захисту від російських агресорів, але через кілька місяців Вашингтон змінив свою думку.

Видання The Washington Post, посилаючись на інформацію своїх джерел повідомило, хто врешті дотиснув команду Байдена.

Згідно з повідомленнями джерел, американського президента у цьому питання “дотиснув” державний секретар Ентоні Блінкен.

У арсеналі США наразі є близько тисячі літаків F-16, які Київ просить вже понад рік. Приблизно стільки ж винищувачів є у союзників Вашингтона, тому США зберігають за собою право в будь-який момент ветувати передачу літаків будь-якій третій країні.

Але нещодавно президент США різко змінив свою думку і заявив, що він підтримує передачу Україні літаків F-16. Також адміністрація американського президента дозволила своїм європейським союзникам постачати винищувачі F-16 Україні, як тільки буле налагоджена логістика та скоординовані всі дії. Крім того, українські пілоти повинні спочатку навчитись ними керувати.

Європейські, українські та американські офіційні особи заявляють, що причиною такого рішення ув постійний тиск на Адміністрацію Байдена з боку союзників, Конгресу та українського президента.

Разом з тим, джерела видання повідомляють, що держсекретар США Ентоні Блінкен був головним прихильником передачі українці літав у адміністрації американського президента. Він активно працював над цим питанням з союзниками по НАТО, щоб врешті-решт проштовхнути це рішення.

Повідомляєтеся, що Блінкен також відіграв ключову роль у питанні постачання Україні західних танків. Тоді у Німеччині вагалась, чи надавати Україні свої танки Leopard-2, але ситуація змінилась, коли Блінкен підштовхнув Білий дім до рішення надати Україні американські танки M1 Abrams, попри небажання з боку Пентагону.

Читайте також  Реактивні системи HIMARS наганяють жах на росіян: Експерт пояснив, чому

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.