Мобілізація з новою силою: ще більше чоловіків отримають повістки – з’явилися подробиці

Українцям розповіли, що хочуть змінити
Зазначається, що в Україні продовжується загальна мобілізація чоловіків віком від 18 до 60 років. Тим не менш, у багатьох чоловіків досі виникає багато запитань щодо призову на військову службу. Інформація про це з’явилася на сайті progroshi.

Отже, як мовиться в даному матеріалі, деякі з чоловіків можуть оскаржити повістку. Так ось, йдеться про чоловіків віком від 18 до 27 років. Відомо, що особи віком до 27 років, які не проходили термінову службу та не мають військового досвіду, можуть оскаржити вручення повісток. Більше того, громадяни цієї вікової категорії можуть бути призвані до армії лише добровільно.

Однак, таким громадянам краще не уникати отримання повісток, оскільки за це передбачено адміністративну відповідальність. Оскаржувати вручення цього документа слід після відвідин ТЦК.

Під час воєнного стану відмова від мобілізації розцінюється як ухилення від призову. Тобто за такі дії військовозобов’язані чоловіки можуть понести кримінальну відповідальність.

Згідно з чинним законодавством України, громадяни призовного віку можуть отримати відстрочку від призову на військову службу за наявності певних підстав.

В Україні планують розглянути законопроект №9281 та мобілізувати чоловіків віком від 25 до 27 років, без досвіду військової служби. У разі ухвалення відповідного законопроекту, мобілізація торкнеться відповідних та обмежено відповідних чоловіків за станом здоров’я, вік яких становить від 25 до 60 років.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що тривале перебування громадян на військовому обліку призовників під час війни не доцільно, враховуючи, що більшість придатних до військової служби громадян навіть без статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації на особливий період.

Читайте також  Українців з хворобами заберуть в армію, всі чоловіки потраплять у військкомат

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.