Просмажить до +24, але без дощів не обійдеться: синоптик Діденко попередила про погоду

Прогноз погоди в Україні на понеділок, 15 травня
Початок нового тижня порадує українців теплом, але мешканці низки регіонів мають при виході з дому захопити з собою парасольку. Синоптик Наталка Діденко у себе на Facebook-сторінці описала погоду 15 травня.

Протягом дня повітря прогріється від +20 до +24. У більшості областей очікується суха та тепла погода, на небі – білі хмари, цвіте та пахне бузок, співають пташки.

Але все ж таки опади пройдуть у західних областях. Вони будуть короткочасними, але не виключено, що пройдуть грози. Також буде трохи прохолодніше, ніж у решті регіонів – вдень повітря прогріється в районі +16…+20.

У Києві у понеділок, 15 травня очікується суха та тепла погода, повітря максимально прогріється до +24.

При цьому на новому тижні короткочасне невелике похолодання очікується вже у вівторок, 16 травня, у північних областях. Але після цього знову встановиться комфортна тепла погода.

Тож нарешті в Україну прийшло довгоочікуване тепло. За прогнозом синоптиків Укргідрометцентру на весь травень, варто очікувати на середню температуру повітря в районі +14…+18, у горах буде +10…+13. Такі показники, як зазначається, відповідають нормі.

Також синоптики прогнозують, що за цей місяць має випасти 35-72 мм опадів, що також у межах норми. При цьому, на Закарпатті та Прикарпатті може пройти 132-170 мм, що дещо більше за норму.

За даними багаторічних спостережень, в Україні середня температура повітря в останній місяць весни становить +13…+17, а в горах – +7…+12.

При цьому абсолютний мінімум температури, зафіксований в Україні, становив 0-6 градусів морозу. У гірських районах місцями та в Сумській області було -7…-10. Абсолютний максимум становив +30…+37.

Читайте також  Ураган буде скрізь: в Україну мчить сильна гроза і зливи

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.