Коли закінчиться навчальний рік і чи буде останній дзвоник у школах Івано-Франківська

В Івано-Франківську школи самостійно вирішуватимуть, чи організовувати свято останнього дзвоника. Також те, у якому форматі.

Джерело: Firtka.if.ua

Про це під час брифінгу розповіла очільниця освітнього департаменту Івано-Франківської міськради Вікторія Дротянко. Також уточнила, коли закінчиться навчальний рік у закладах освіти міста.

Коли відбудеться останній дзвоник у школах Франківська
Чиновниця уточнила, що кожна школа міста визначатиме, чи святкувати останній дзвоник, чи, наприклад, зібрати кошти й надіслати їх на потреби ЗСУ.

Подбати про майбутнє школяра вже сьогодні – легко! Спробуйте навчання в дистанційній школі “Оптіма”, де команда професійних викладачів робить все, аби уроки проходили ефективно. Ще вагаєтесь? Тоді відвідайте безкоштовний вебінар з випускницею “Оптіми”, яка стала студенткою Гарварду, та дізнайтесь з перших уст про всі переваги дистанційної школи! Більше про захід та реєстрацію – за посиланням.
Навчальний рік у школах Івано-Франківська завершується 2 червня. Опісля, як й минулого року, мають відчинити двері літні школи. Вони попередньо працюватимуть у червні – без харчування. Діти перебуватимуть у цих закладах освіти протягом 3 – 4 годин.

Коли в Україні закінчиться навчальний рік 2023
Відповідно до освітнього закону тривалість навчального року в українських школах мала становити не менше 175 навчальних днів. Та в умовах воєнного стану його тривалість визначає уряд. Кабмін натомість зменшив тривалість навчального року до 155 днів.
Так, цей навчальний рік розпочався 1 вересня та має закінчитися 30 червня.
Як наголосили у МОН, обласні адміністрації разом з освітянами, залежно від безпекової ситуації, самі ухвалюють остаточне рішення щодо дати закінчення цього навчального року у своєму регіоні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.