“Мобілізація в Україні триває”: цим українцям доведеться вдруге проходити медогляд, але за свій рахунок

Українці, які були визнані обмежено придатними до військової служби, під час працевлаштування мусять пройти повторний медогляд. Причому все це не безкоштовно. Повторний вердикт лікарів сумарно коштує майже дві тисячі гривень.

Як інформує “biz.today.ua”, для безробітного, що рахує кожну копійку, така сума може виявитись непідйомною, і може стати на заваді працевлаштуванню.

В такій ситуації опинився один із громадян, який поскаржився на узаконені медичні побори при працевлаштуванні в коментарі на Facebook-сторінці Мінреінтерграції.

Чоловік не має роботи і, відповідно, заробітку. Водночас, вони з дружиною виховують трьох дітей, а отже, витрати у родини чималі. І тут нарешті йому трапилась робота. Але, перші ніж отримати заповітний запис у трудовій книжці і приступити до праці, він має пройти медогляд та ще й отримати висновки ПФЕ (психофізіологічної експертизи). І все це – не задурно.

Тим часом, чоловік нещодавно проходив військово-лікарську комісію при ТЦК та був нею визнаний обмежено придатним до військової служби. Але тепер він мусить проходити все повторно – так вимагає закон.

“Знайшов роботу але я як впо плюс сім’я троє діток, і дружина, але на роботі така штука треба мед огляд, і пфе (психофізіологічну експертизу), а щоб це все пройти це потреба в 1500 гр а до цього я проходив влк у війскомат обмежено придатний, тепер знову ще одна комісія але коштів на неї нема в наявності”, – пише чоловік.

Відповідно до закону, ці гроші за медичний огляд начебто мають йому повернути, але це буде не зараз, а грошей у його сім’ї та в нього особисто наразі просто немає. От і виходить замкнене коло: на роботі ти зможеш заробити гроші, але щоб тебе узяли на роботу, треба спочатку заплатити певну суму. І схоже, що нікого не цікавить, звідки безробітна людина має взяти ті гроші. А той, хто ухвалював такі закони, мабуть, зовсім не переймався джерелом і розміром доходів найбідніших громадян.

Читайте також  У битві за Херсон вирішується доля світу - російський опозиціонер

“По закону ні би то повернуть ці кошти але це ж зарплати а до зарплатні це ж після виходу на роботу приблизно півтора місяці це точно, і як бути, роботу знайшов а все впирається в оцю нову мед комісію по новим законам де потрібно пройти пфє а це затратно плюс сертифікати психолога і нарко це знову плюс приблизно 340гр разом”, – бідкається чоловік.

В українців, обмежено придатних до військової служби, вимагають гроші за повторний медогляд

Через таку проблему, яка переважній більшості вітчизняних законотворців геть незрозуміла, він може знову залишитися без роботи. Адже нині вакансії в Україні нарозхват, і це місце може посісти інший безробітний, який виявиться трішки заможнішим, чи який не мусить утримувати трьох дітей, або має родичів, що готові дати в борг.

“Чому так не можливо людині яка втікала від війни знайти роботу бо навіть при оформленні на роботу необхідно оплатить кошти, але ж як що вони в мене були я б не шукав би роботи”, – резонно зауважує бідолаха.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.