Синоптикиня розповіла, чи чекати на теплу погоду в травні

Нічні заморозки припиняться.

Цього тижня територія України опиниться під впливом антициклону. Саме тому відійдуть нічні заморозки, але натомість розпочнуться короткочасні дощі.

Про це NV розповіла синоптикиня Наталія Птуха.

За її словами, можна очікувати на незначне потепління у денні години доби. Втім, воно практично не відчуватиметься. Адже буде більше хмарності, а також дощитиме.

Синоптикиня каже, що в нічні години будь-які заморозки припиняться та буде тепліше. Втім, температура буде не надто високою – лише 2-4 градуси тепла.

“Надалі, від 11 числа і до 14-го вночі переважно без опадів, а в денні години вже місцями короткочасний дощ. Це означає, що антициклон вже менше впливатиме на територію України, буде слабшати”, – розповіла синоптикиня.

За її словами, дощі стають локального характеру, до того ж вони будуть теплими – що говорить про неминучість літа.

“Наразі можемо говорити про те, що від 15−16 числа буде зміна синоптичних умов, антициклон повністю залишить територію країни, надійде циклон з півдня, за попередніми прогнозами, буде поле зниженого тиску, побільшає хмарності. Це після 16 числа. Прийдуть дощі, але поки складно сказати, наскільки тривалі”, – розповіла Наталія Птуха.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.