До зарплат військових можуть додати премії за наступ: Рада готує законопроєкт

Робоча група обговорила і питання щодо уніфікації оплати праці бійців усіх структур Сил оборони та безпеки в контексті запровадження єдиного стандарту грошового забезпечення.

У Верховній Раді готують законопроєкт про зарплати для військових, який передбачатиме підвищення виплат строковикам до рівня “мінімалки” та премії за участь у наступі.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби парламенту.

Так, 5 травня народні депутати зустрілися з представниками силових органів, щоб розробити зміни до чинного законодавства. Учасники робочої групи обговорили комплекс питань, пов’язаних із грошовим забезпеченням військових та виплатою додаткової винагороди.

Йдеться про:

підвищення рівня зарплати особам, призваним на строкову військову службу (не нижче рівня мінімальної заробітної плати);
збільшення розміру стипендій курсантам вищих військових закладів та закладів освіти, які мають військові навчальні підрозділи (не нижче рівня стипендій цивільних вишів);
підвищення рівня грошового забезпечення інструкторів;
уніфікації оплати праці військовослужбовців усіх структур Сил оборони та безпеки в контексті запровадження єдиного стандарту (порядку) грошового забезпечення;
виплати додаткової винагороди, зокрема створення законодавчих підстав для заохочувальних виплат для проведення наступу.
Учасники зустрічі також обговорили проблемні питання виплат компенсації членам сімей зниклих безвісти військових та індексації пенсій військовослужбовцям.

Окремо обговорили й питання звільнення з військової служби деяких категорій військовослужбовців.

“Результатом спільної роботи має стати так званий “стимуляційний пакет” законодавчих змін щодо впорядкування вказаних питань”, – резюмували у пресслужбі парламенту.

Доплати військовим
Нагадаємо, 1 травня МВФ розкритикував ухвалений Верховною Радою закон про повернення військовим 30 тис. грн доплати. Документ назвали “незбалансованим”.

Після цього вище військове керівництво України та силовики звернулися до парламенту із закликом відкласти законопроєкт про повернення військових 30 тис. грн доплат. Натомість нардепів попросили зібрати робочу групудля створення законопроєкту, який урегулює питання оплати праці захисників.

Читайте також  У Запорізькій області загинув прикарпатець Володимир Недільський

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.