Суд виніс виpок нелюду який зґвaлтyвaв 11-pічного хлопчика у Львові

У п’ятницю, 5 травня, Залізничний районний суд Львова виніс вирок у справі про зґвалтування неповнолітнього хлопчика на Левандівці, яке трапилося три роки тому.

Пише zaxid.net

Тоді посеред білого дня 18-річний Мирослав Мартинюк заманив у хащі 11-річного хлопчика і там зґвалтував його.

Вироком суду ґвалтівнику призначили 13 років тюрми.

Про завершення розгляду справи в суді повідомила мама постраждалого хлопчика Софія Яцків.

«Залізничний районний суд м.Львова ухвалив визнати обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.152 КК України, та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 13 років», – повідомила Софія Яцків у Facebook.

Також суд ухвалив включити інформацію про засудженого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Вирок суду ще не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляції. «Очевидно, що сторона обвинуваченого подасть апеляцію, і ця судова тяганина триватиме ще довго. Але, як мінімум, сьогодні було зроблено дуже важливий крок для встановлення справедливості», – зазначила Софія Яцків.

Зґвалтування трапилось у червні 2020 року на вул. Роксоляни у Львові. 11-річний Стратон пішов гуляти з друзями, а коли повернувся додому, то розповів батькам, що його зґвалтували. 18-річний хлопець попросив його допомогти відтягнути мопед у парк, де завів у хащі та зґвалтував дитину.

Друзі хлопчика зафіксували ґвалтівника, який виходить із зарослів, на камеру телефона. За гарячими слідами його затримала поліція.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.