Експерт спрогнозував, що буде з Бахмутом після 9 травня

Після 9 травня, росіянам не буде ні до чого прив’язуватися, не буде сенсу дотискати Бахмут і втрачати сотні людей щодобово.

Росіяни призначили нову “фатальну” дату захоплення Бахмута – 9 травня. Очільник “вагнерівців” Пригожин заявив, що після “сакральної” дати місто просто стане їм непотрібним.

Про це розповів військовий експерт, льотчик-інструктор Роман Світан, пише 24 Канал.

За його словами, після 9 травня, росіянам не буде ні до чого прив’язуватися, не буде сенсу дотискати Бахмут і втрачати сотні людей щодобово.

“Це кілька днів перед “скрєпною” датою, у них же проблема зі “скрєпами”, в них ці “скрєпи” і в датах, і в голові, і де їх тільки немає, навіть на туалетах у них ці “скрєпи” висять – росіяни, що з них візьмеш”, – прокоментував Світан.

Світан вважає, що після 9 травня інформаційні провокації щодо Бахмута дещо стихнуть, адже місто буде нікому не потрібне, ні росіянам, ні Євгєнію Пригожину. Натомість українські війська утримують його в загальній системі оборони, як рубіж.

“До цього зазвичай сили військ спецоперацій, штурмові групи, бригади, утримували фактично своїми життями цей рубіж оборони”, – резюмує Світан.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.