Приберіть негайно: Що не можна зберігати на підвіконні і чому

Часто у маленьких квартирах підвіконня використовують як додаткове місце для зберігання різних речей. Але виявляється, не можна ставити туди все, що заманеться. Адже як результат, отримаєте зіпсоване підвіконня і поганий настрій.

Нерідко на підвіконні можна побачити посуд з овочами або фруктами, книги, квіти, косметику, електрочайник, рушники, дзеркало та багато всього іншого. Не все можна залишати тут. І справа не лише в тому, що тоді підвіконня має неохайний вигляд.

Це варто негайно прибрати — що в жодному разі не можна ставити на підвіконня
Існує перелік предметів, які не можна зберігати на підвіконні з різних причин. Найчастіше вони можуть пошкодитися самі або зіпсувати поверхню підвіконня.

Тому в жодному разі не варто ставити на підвіконня:

косметику та хімію — від прямими сонячними променями вони будуть нагріватися і може статися небажана хімічна реакція, через яку продукт втратить свої властивості і може навіть стати небезпечним;
продукти харчування (овочі, фрукти, солодощі) — вони просто зіпсуються через коливання температур;
пластилін чи свічки — такі предмети можуть потекти і зіпсувати підвіконня;
електроніку — з відкритого вікна всередину може потрапити волога, яка виведе з ладу мікросхеми.
Також краще прибрати з підвіконня книги чи фотографії. Для них небезпечними є волога та пряме сонячне проміння, через яке може вицвісти фарба.

Що можна ставити на підвіконня — буде гарно
Все ж підвіконня може бути досить функціональним, якщо на ньому залишити невеликий і ненав’язливий декор. Також тут можна вирощувати кімнатні рослини, які потребують багато сонця.

А якщо ширина підвіконня дозволяє, то на ньому також можна влаштувати чудову зону відпочинку. Домашні улюбленці завжди високо оцінюють це місце, адже тут вони можуть поніжитися на сонечку і подивитися на пташок.

Читайте також  Не прийшла: в Ольги ніби розум відняло. Щось у ній зламалося, вона не могла уявити кремезного чоловіка і – пpикутого до лiжка

Чи можна ставити на підвіконня електрочайник — відповідь вас здивує
Техніку, як писали вище, на підвіконня ставити не варто через вологу. Але це не єдина причина. Мультиварку, електрочайник, кавоварку не можна зберігати на підвіконні, тому що під час їхньої роботи на холодне скло потрапляє гаряча пара, через що воно може тріснути. Також буде осідати конденсат, який підтримуватиме вологість, і в квартирі з’являться грибок і цвіль. Від них потім буде досить складно позбутися.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.