Школярі з Донеччини прийшли поколядувати до голови Івано-Франківської облради

Вчора, 9 січня до голови Івано-Франківської обласної ради завітали школярі з міста Констянтинівка Донецької області

Напередодні різдвяних свят на Прикарпаття приїхали діти із зони проведення АТО. Таку культурну поїздку ініціювала депутат обласної ради, свободівка Оксана Тебешевська, за сприяння голови обласної ради Олександра Сича та підтримки фракції ВО “Свобода” в облраді.

dsc_4386-1

Школярі проживали у Верховині, Коломиї та Косові. Протягом 5-9 січня вони знайомилися з місцевими традиціями та звичаями, відвідували різноманітні культурні, мистецькі та розважальні заходи. Проте найголовнішим для дітей було спілкування з ровесниками із Прикарпаття. Про це вони розповіли кореспонденту Бліц-Інфо.

“Сім’я в якій ми жили була великою і дуже привітною та переживала, щоб нам тут було добре. Коли ми приїхали нас зустрічали на вокзалі і одного погляду на цих людей було достатньо, щоб ми їм почали довіряти“, – діляться школярі.

Сьогодні діти уже їдуть додому, проте на завершення своїх канікул вирішили прийти до голови облради, щоб подякувати за відпочинок і поколядувати.

В кабінет Олександра Сича малі констянтинівці зайшли з колядою “Добрий вечір тобі”, яку вивчили за цих чотири дні на Прикарпатті.

Очільник Прикарпаття подякував колядникам і вручив кожному з них приємні подарунки на пам’ять про різдвяні канікули в нашій області.

Я пригадую той час коли маленький ходив колядувати і мав з собою полотняну торбу. Хтось давав п’ять копійок, хтось кусок сала чи пампушку. Тож я сподіваюся що ви теж щось заколядували і ці торбинки повезете додому. Сподіваюся, що вам тут сподобалося і ви розкажете своїм батькам, друзям знайомим, що ми всі однакові. Бажаю, щоб по всій україні панував мир, добро і злагода, особливо на тій землі де ви проживаєте. Отож щоб ви повезли додому не тільки заколядовані торби, а невелику згадку про нашу зустріч, хочу подарувати вам невеличкі презенти“, – звернувся до дітей Олександр Сич.

Читайте також  В Івано-Франківську з новою програмою побував Зеленський та його компанія

На завершення всі разом ще раз заколядували “Нова радість стала” і зробили спільну фотографію на пам’ять.

Варто зауважити, що за словами дітей, з усієї поїздки їм найбільше сподобалася наші святвечірні страви, яких вони ще ніколи не куштували.

Я дізналася українські традиції вашого регіону. Мені дуже сподобалася їжа, особливо кутя“,- розповідає школярка Ліза.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.