“Вражаюча гроза насувається на ці області України, синоптики кажуть про жахливу холоднечу”: Експерти про погоду на вихідних

Різке похолодання та опади чекають на мешканців ряду областей України. Синоптики закликають обдумано будувати свої плани і не піддавати власне здоров’я випробуванню.

Як інформує “УНІАН”, на вихідних, 6 та 7 травня, в Україні очікується холодна погода внаслідок надходження повітряних мас арктичного походження. Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич.

Синоптик пояснив, що над Скандинавським півостровом сформувався антициклон Tina і його вплив поступово пошириться на більшу частину Східної Європи. Він сприятиме проникненню морозного повітря з території Арктики в більш південні широти.

“У зв’язку з цим, на території України 6 та 7 травня суттєво похолодає, особливо у нічний час. При проясненнях у західних та північних областях спостерігатимуться заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі”, – попередив Кібальчич.

За його даними, середньодобова температура виявиться нижчою за норму на 4-8 градусів. У південній половині країни традиційно очікуються більш високі показники, а дощі переважно випадатимуть у західній та південно-східній частині України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.