Стало відомо, кому із українських пенсіонерів скасують надбавки до пенсії

Військові пенсіонери, призвані до лав ЗСУ під час загальної мобілізації, продовжують отримувати свої пенсії, але втрачають надбавки. Як змінюються виплати військових після мобілізації, розповіли у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Відповідно до ст.2 Закону України “Про пенсійне забезпечення громадян, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”, військовим пенсіонерам згідно із законом гарантується виплата пенсії у разі мобілізації.

Припиняється лише виплата надбавки за утриманця (дитини до 18 років) на період служби.

Під час мобілізації призову підлягають резервісти з-поміж військових пенсіонерів. Згідно з правилами мобілізації, призвати можуть громадян віком не старше 60 років. Однак є один виняток. Військові вищого офіцерського складу під час особливого та військового стану можуть бути призвані на службу у віці до 65 років.

До них відносяться військовослужбовці різних військових формувань із високою професійною підготовкою або великим досвідом практичної роботи на певних посадах. Безумовно, якщо їхній стан здоров’я визнають придатним для служби.

Як військовим вийти на пенсію під час війни
У ПФУ роз’яснили, що вийти на пенсію військові можуть лише після офіційного звільнення з армії, звернувшись до уповноважених органів. Для військовослужбовців Міноборони – це територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

В Україні існують три види пенсії для звільнених військовослужбовців:

за вислугу років;
по інвалідності (якщо вона настала під час проходження служби);
при втраті годувальника (призначаються сім’ям загиблих захисників та захисниць).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.