В Україні з’явиться новий вид пенсії: хто зможе отримати

В Україні запроваджують механізм так званих “меценатських” пенсій – деякі пенсіонери зможуть отримати 70% додаткових коштів від пожертвувань їхніх родичів чи знайомих на окремий рахунок Пенсійного фонду.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Пенсійного фонду України.

Так, якщо благодійник здійснить пожертву у розмірі 10 тисяч гривень конкретній особі, то її пенсія підвищиться на 7 тисяч гривень. При цьому ще 3 тисячі гривень будуть направлені на пенсії іншим українцям.

“Після надходження коштів на окремий рахунок Пенсійного фонду України, 70% благодійного персоналізованого внеску (у наведеному прикладі це 7 тисяч гривень) буде включено у виплатні документи для обраного пенсіонера. Решту, 30%, буде спрямовано на фінансування пенсій інших пенсіонерів”, – йдеться в повідомленні.

За словами голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової, закон, ухвалений Верховною Радою у 2022 році, дозволяє здійснювати благодійні внески на виплату пенсій. Такі внески можна робити на користь конкретної людини, яка вже отримує пенсію та має рахунок у Пенсійному фонді, або знеособлено.

Таким чином, кожен український громадянин, який проживає в Україні або за кордоном, може допомогти збільшити розмір пенсії своїх рідних людей, включаючи батьків, бабусь, дідусів та інших близьких людей, шляхом благодійної пожертви до Пенсійного фонду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.