Російські військові після копання окопів у Чорнобилі стали “світлячками”

Російські військові два тижні стояли табором біля місця аварії на Чорнобильській АЕС – ловили рибу, пили та спали у лісі неподалік.

Невмілі російські солдати захворіли на променеву хворобу після ночівлі в Чорнобилі.

Два тижні вони спали, їли та пили в Рудому лісі поряд із місцем найстрашнішої ядерної катастрофи у світі — навіть ловили рибу біля камери реактора, що охолоджує.

Українці, які живуть поруч, попередили окупантів про небезпеку того, що залишилося одним із найрадіоактивніших місць на Землі з того часу, як 37 років тому вибухнула електростанція. Але місцеві жителі кажуть, що окупаційні війська, які незабаром прибули після російського вторгнення у лютому минулого року (2022 р.), проігнорували їх.

30-річна Оксана Пишна, відповідальна за зону відчуження навколо місця лиха, сказала: “Не намагайтеся знайти логіку. Це безглуздо. Це найнебезпечніша територія в особливій зоні, бо під землею у нас є ядерні відходи”.

74-річна Галина Волошня, яка мешкає неподалік, сказала: “Думаю, вони розуміли ризики, але вони просто тупі”.

Солдати, які розбили табір у лісі, зараз лікуються від променевої хвороби. На кадрах із військових безпілотників того часу видно, що вони викопали траншеї у зараженій землі. Занедбаний ящик з пайками, виявлений на місці події, випромінював у 50 разів більше радіації, ніж норма.

Начальники служби безпеки заявили, що один солдат брався за джерело кобальту-60 на звалищі голими руками, наражаючись на такий вплив радіації за кілька секунд, що воно зашкалило на лічильнику Гейгера. Його доля невідома.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.