Мобілізація в травні: кого відразу відправляють на фронт, термін навчання чоловіків без досвіду

Кого з мобілізованих зразу відправляють на війну, який термін навчання в навчальних частинах

Під час воєнного стану можуть мобілізувати будь-якого з військовозобов’язаних чоловіків віком від 18 до 60 років як з воєнним досвідом, так і без нього.

Кого відправляють на війну відразу після мобілізації
За словами керівника територіального центру комплектування Бурині Сергія Павлова одразу на фронт потрапляють люди з бойовим досвідом або ті, хто хоча б служив раніше.

«Люди які служили та мають досвід, відправляємо вже у бойові військові частини, але люди, які не служили ― всі потрапляють в учбові частини», ― підкреслює полковник Павлов.

Незалежно від ступеня підготовки мобілізованого, майже всіх спочатку відправляють на навчання, яке триває мінімум один місяць.

Скільки триває навчання мобілізованих без воєнного досвіду
Мобілізованих без досвіду відправляють в учбові частини, де вони “проходять всю підготовку від 1 до 3 місяців”, зазначив Павлов.

Якщо є необхідність, чоловіка можуть відправити на навчання за кордон до Польщі або Німеччини.

Що брати з собою мобілізованому
За словами начальника ТЦК у навчальному центру військовому мають видати усе необхідне крім білизни, а саме каримат, речові мішки, форма, спорядження.

«На даний час, коли у нас військовозобов’язаний відправляється у військову частину або учбову частину, необхідно щоб у нього було у що перевдягнутися: труси, шкарпетки», ― підкреслив Сергій Павлов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.