У Польщі знайшли уламки ракети з написом російською мовою – ЗМІ

Уламки об’єкта виявили ще у вівторок, 25 квітня.

У лісі на півночі Польщі поблизу міста Бидгощ знайшли уламки невпізнаного військового об’єкта. Місцеві ЗМІ повідомляють, що це може бути ракета класу “повітря-земля”. На її уламках нібито є написи російською мовою.

Про це повідомили польське Міноборони, генпрокурор Збігнєв Зьобро, а також пише видання RMF24.

Зазначається, що уламки об’єкта знайшли ще 25 квітня. Скільки вона перебувала у лісі, невідомо. У Міноборони наголошують, що ситуація не загрожує безпеці місцевих мешканців.

“Залишки невпізнаного військового об’єкта знайшли біля міста Замостя, приблизно за 15 км від Бидгоща. Ситуація не загрожує безпеці мешканців. Місце знахідки досліджують співробітники поліції, військкомату та сапери”, – заявили у Twitter Міністерства оборони.

За словами польського генпрокурора, Збігнєва Зьобра, прокуратура у Гданську розпочала розслідування щодо знайдених у лісі “залишків військово-повітряного об’єкта”. На місці інциденту працюють слідчі, поліція та військові експерти.

Своєю чергою, видання “RMF FM” з посиланням на власні джерела пише, що, ймовірно, йдеться про уламок ракети класу повітря-земля. Попри те, що її знайшли два дні тому, вона могла впасти набагато раніше. Спочатку вважалося, що це уламки безпілотника. Зазначається, що на залишках об’єкта нібито є написи російською мовою.

Саме ці написи можуть вказувати на зброю радянського виробництва, наголошують журналісти. Крім того, за попередніми даними, у ракеті відсутня бойова частина. У прокуратурі Гданська відмовилися коментувати припущення.

“Місце інциденту від учорашнього дня (26 квітня – Ред.) оточене службами, вхід до лісу охороняє військова поліція, також там помічені сапери та пожежна команда”, – йдеться у матеріалі.

До слова, місцевість, де знайшли уламки, розташована за близько 500 кілометрів від кордону України, понад 400 кілометрів від кордону з Білоруссю і близько 240 кілометрів – з Калінінградською областю Росії.

Читайте також  Pօcíйcькa paкeтa дօ Пօльщí зaлeтíлa нe випaдкօвօ! Ha цe бyлa пpичинa: якa caмe – дeтaлí

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.