Міністр освіти та науки розповів, як держава повертатиме школярів з-за кордону

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий має своє бачення розвитку освіти в Україні. Навіть більше, він приділяє велику увагу освіті українських дітей, які через війну змушені були покинути школи в Україні і зараз навчаються за кордоном.


Лісовий вважає, що держава має розробити спосіб зарахування оцінок дітей з тих іноземних шкіл, де навчаються українські школярі, за всіма загальними предметами, пишуть Версії з посиланням на сайт «Медіа Освіторія».

Новий очільник МОН розповів, що Україна має дві крайності: або втрачає зв’язок з учнями і діти просто випадають з поля зору українських вчителів, навчаються в місцевій школі, перестають опановувати українську програму. Або дитина навчається і в місцевій школі (бо законодавства країн, як правило, зобов’язують батьків до цього), і паралельно — за українською програмою.

«У результаті діти колосально перевантажені: вони в новій країні, у новому освітньому середовищі, у новому мовному просторі та в нових життєвих обставинах. Ми маємо розробити алгоритм зарахування академічних результатів дітей з тих шкіл, де навчаються українські школярі, за всіма універсальними предметами. Я вкотре повторюю: ми можемо довіряти європейській, американській, канадській освіті в математичній, природничих та інших дисциплінах. Єдине, що ми маємо зберегти, це історія України, українська мова та література», – переконаний Оксен Лісовий.

Крім того, міністр зазначає, що зараз дуже важливо перезавантажити зміст і форму викладання таких предметів, як історія України, українська мова та література. Бо багато в чому українські методики відрізняються від провідних світових.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.